Päivän Raamatunkohta: Saarn. 4:9-12

 Kahden on parempi kuin yksin, sillä heillä on vaivannäöstnsä hyvä palkka. Jos he lankeavat, niin toinen nostaa ylös toverinsa; mutta voi yksinäistä, jos hän lankeaa! Ei ole toista nostamassa häntä ylös.  Myös, jos kaksi makaa yhdessä, on heillä lämmin; mutta kuinka voisi yksinäisellä olla lämmin? Ja yksinäisen kimppuun voi joku käydä, mutta kaksi pitää sille puolensa. Eikä kolmisäikeinen lanka pian katkea.

 

 Eräs ystäväni murehti joku aika sitten yksinäisyyttään, joten tuli mieleeni tämä Raamatunkohta. Ihmisellä on iso tarve tuntea toisen ihmisen läheisyyttä. Ja perimmäinen tarve saada siihen Jumala vielä kolmanneksi säikeeksi. Ihmisen ei ole hyvä olla yksin. Jotkut tietysti ihailevat "sinkkuuden" vapautta. Mutta jos se olisi ainoa oikea vaihtoehto ihmiselle, miksi Aadam ei sitten halunnut olla yksin ja seurustella vaan eläinten kanssa, joita monet ihmiset nykyään pitävät aviopuolison korvikkeena? Tämmöisiä ajatuksia herätti tuo ystävän yksinäisyyden tunne.. Eikä hänkään tavallaan ole yksin, onhan hänen elämässään ihmisiä, esimerkiksi minä. :)

 Mutta ihmiseen on jostain kummallisesta syystä Jumala laittanut tarpeen saada aisaparikseen nimenomaan toinen, täydentävä osapuoli. Siksiköhän Jumala teki meistä niin erilaisia sukupuolen mukaan? Karkeasti yleistäen kuitenkin naiselle ja miehelle sopivat hieman erilaiset roolit. Mitä nuorempi nainen, sitä enemmän hän ehkä kuvittelee, että näin ei enää nykyään ole. Näin joskus itsekin luulin. Mutta todellisuudessa, jos meistä tytsyistä jokainen menee itseensä ja etsii syvältä itsestään, mitä eniten toivoo.. Niin jokaisesta meistä löytyy se eeva edelleen. Toisista syvemmältä, toisista enempi pinnasta. Mutta siellä se vaan on! :D

 Hmm.. Mitäs hauskaa tänne laittaisin. Aina meille jotain sattuu.. ;) Niinjoo! Sami.. Samin koulukaverille tuli kotiin poni ylläpitoon. Kaveri on tietenkin saanut vähän sitten kokeilla ratsastuksen saloja. noh.. Sami tuli sitten eräänä päivänä kotiin koulusta, paiskasi reppunsa nurkkaan ja murisi: "Äiti, sun pitää nyt heti myydä Nitro." Hä? Miksi ihmeessä...? "Siks, kun mäkin haluan semmosen ponin millä mä voin itte ratsastaa eikä Nitrolla ikinä voi!" Jaahas.. Nyt olen siis lirissä. En minä tietenkään Nitroa voi myydä.. Lainata voisin jollekin kipakalle estejunnulle, hyppäähän se kuitenkin ratana 80cm ja on koulua käynyt.. :) Talli on täynnä, en siis edes voi ostaa pojille toimivaa ponia. Lisäksi joka ikinen toimiva poni, jota voi edes harkita lapsille, maksaa noin 2000e mieluumin enemmän.

 Tosin olen hieman miettinyt parin hevosen myymistä, koska ne eivät sovellu tähän meidän työhön alkuunkaan. Mutta saa nähdä nyt..  Vilkku lähtee sitten torstaina ikuisesti pois. Hyvästejä saa käydä tällä viikolla jättämässä ken haluaa. Vihreät niityt varmaan jo sen unissa tuoksuu.. :) Hmm.. Taidan ottaa siitä muistoksi vielä muutamia talvisia tunnelmakuvia. Se hoiti virkansa hienosti niin kauan kuin pystyi.

 Tässä sillä onkin kesä.. :) Ne oli vuonna 2008 kaikki yöt kotipihassa tarhoissa, koska silloin täällä liikkui susi. Ilmekin näyttää juuri siltä: "hyi, kuka tämmöistä nyt kesällä syö!?"