Haa! Pitkästä aikaa päivän Raamatunkohta! :)

 Se on Room. 5:17-19

 Ja jos yhden ihmisen lankeemuksen tähden kuolema on hallinnut yhden kautta, niin paljoa enemmän ne, jotka saavat armon ja vanhurskauden lahjan runsauden, tulevat elämässä hallitsemaan yhden, Jeesuksen Kristuksen kautta.- Niinpä siis, samoin kuin yhden ihmisen lankeemus on koitunut kaikille ihmisille kadotukseksi, niin myös yhden ihmisen vanhurskauden teko koituu kaikille ihmisille elämän vanhurskauttamiseksi; sillä niinkuin yhden ihmisen tottelemattomuuden kautta monet ovat joutuneet syntisiksi, niin myös yhden kuuliaisuuden kautta monet tulevat vanhurskaiksi.

Ja näin voin todeta, että syntien anteeksisaaminen on kuin onkin varsin helppo ja yksinkertainen asia! Ihmiset aina luulevat, että se vaatii jotain erityistä ja vaikeaa, kuten että varmasti tekee kaikki oikein ja on "hyvä ihminen". Mutta Raamatussa se kerrotaan mitä yksinkertaisimmin: Yhden ihmisen hyvin pienen teon kautta kaikki joutuivat syntisiksi. Mutta yhden ihmisen teon ( Tämä siis tarkoittaa Jeesusta..) kautta kaikille aukesi mahdollisuus syntien anteeksisaamiseen!

 Ja miten tapahtui lankeemus? Eeva haukkasi hedelmästä ja houkutteli miehensäkin syömään sitä. Spädäng! Lankeemus oli tapahtunut ja kuolema sai alkaa vallita ihmiskuntaa. Paratiisi kaikkosi kuolevaisten ulottuvilta ja jäljelle jäi vain epätoivoinen halu miellyttää nyt niin kaukaista Jumalaa. Tapahtuma sinällään oli hyvin yksinkertainen, joskin sen merkitys selvästi valtavan suuri.

 Ja miten tapahtui sovitus ihmisen ja Luojan välillä? No Jeesus kuoli ristillä ja sovitti synnit. Meidän tarvitsee vain sydämessämme uskoa tämä ja tunnustaa se suullamme. Voiko yksinkertaisempaa olla? Mutta merkitys on valtavan suuri.

 Tämä päätös on kuitenkin yhtä hankala, kuin jos joutuisimme päättämään, laukaisemmeko ydinpommin. Vain yksinkertainen napin painallus, mutta valtava vaikutus! Samoin tässäkin: vain yksinkertainen rukous, mutta aivan mieletön vaikutus! :)

 Ja lopuksi pari Raamatunkohtaa, jos joku haluaa tutustua alkuperäisiin tarinoihin, ilman minun mainioita lisähuomioitani.. Eli lankeemus löytyy... 1. moos. luku 3. ja sovitus löytyy esim. matt. luvut 27 ja 28.