Päivän Raamatunkohta:

 Matt. 22:17-21

 Sano siis meille: miten arvelet? Onko luvallista antaa keisarille veroa vai ei?

 Mutta Jeesus ymmärsi heidän pahuutensa ja sanoi:" Miksi kiusaatte minua, te ulkokullatut? Näyttäkää minulle veroraha."

 Niin he toivat hänelle denarin. Hän sanoi heille:" Kenen kuva ja päällekirjoitus tämä on?"

 He vastasivat:"Keisarin." Silloin hän sanoi heille:" Antakaa siis keisarille, mikä keisarin on, ja Jumalalle, mikä Jumalan on."

 

 Tuli vaan mieleen tällainen ajatus tänään, kun maksoin juuri mieheni yrityksen veroja ja tein valvontailmoituksia..

 Ja onhan se tietenkin oikein maksaa veroja. Varsinkin täällä Suomessa se on ihan järkevääkin. Täällä kun ne eivät mene jonkun hallitsijan taskuun, vaan suurelta osalta meidän kansalaisten hyväksi terveydenhuollon ja sosiaalitoimen ja koulujen kautta.

 Huhhei.. Jouduin eilen tekemään tallitöitä kauheassa kaatosateessa. Vihdoinkin Jumala päätti kastella puutarhansa! Ei se vaan eilen kyllä tullut mieleen, kun hytistelin ulkona huulet sinisenä ja ehkä jossain alitajunnassani lausuin Jumalalle pari valittua sanaa..

 Manta-parka oli saanut kylmää heti ja turpa oli räkäinen. Otin sen yöksi sisälle ja kuivailin pyyheliinalla. Tyttö hermostui tosissaan kun totesi että muut jäivät ulos. Se pyöri ja hyöri koko kuivaamisen ajan ja hirnahteli. Ajattelin ensin että joudun ottamaan myös Liinun sisälle, mutta en sentään. Manta rauhoittui hetken kuluttua, kun totesi että kipossa oli prixiä... :)

 Asiasta viidenteen: Arvo-vauvalla oli neuvola eilen ja hän oli kasvanut paljon. 13.päivä tulee täyteen 2kk ja pituutta on jo 57cm ja painoa 5300g. Aika huikeaa, kuinka vauva voi kasvaa alle kahdessa kuukaudessa melkein kaksinkertaisen kokoiseksi! Sami 6v kävi myös ratsastustunnilla eilen. Käytiin Haapahuhdan Mimmulla talutustunnilla, se kun oli Samin eka tunti. Samantien sain haukut kypärästä, jonka olin hankkinut.. Ei ollut ce-hyväksytty tuvakypärä. Eli jos Samppa putoaisi, kuuluisi *räks* *räks*. (eka oli kypärä ja toka Samin pää..)

 Tunsin oloni ihan tyhmäksi.. Tietenkin sitä olisi pitänyt huomata ajatella heti! Mitähän se Mimmu mahtoi ajatella..? Että haluaakohan tuokin lapsestaan eroon..? -Ei halua.

 Vaikka lapsiperheen elämä on välillä rasittavaa ja tuskallista, lapset ovat kuitenkin lahja. Nkyään vaan tuppaa olemaan niin, että kaikki ajatellaan oman navan kautta. Ihmiset tekevät esim. abortteja, koska lapsi ei sopisi heidän elämäntilanteeseensa. Kukaan ei vaan kysy siltä lapselta, olisiko hän ehkä halunnut elää. Vaikka maailma onkin paha paikka..

 No toisaalta, joskus tilanne voi kyllä olla sellainen, että on parempi lapsen kannalta ettei synnykään. Ja joskus kai äiti voi tietää sen etukäteen...? Tästä asiasta voisi varmaan saada kehittävää keskustelua aikaiseksi...

 No mutta.. Kirjoittelen taas myöhemmin lisää..