1678270.jpg

 Päivän Raamatunkohta: Matt. 13:4
 Ja hänen kylväessään putosivat muutamat siemenet tien viereen ja linnut tulivat ja söivät ne.

 Kuvan linnut tosin syövät kukkamaan perkausjätettä, mutta kuitenkin... :)
 Vertauksen selityksessä Jeesus sanoo, että tämä tarkoittaa niitä ihmisiä, jotka kuulevat sanan mutta eivät ymmärrä. Ja niin paholainen tulee ja tempaa pois sen, mikä hänen sydämeensä kylvettiin. Tämä kai tarkoittaa sitä, että ihminen kuulee evankeliumin, ei ymmärrä sen merkitystä ja sitten unohtaa koko jutun (=se temmataan pois hänen sydämestään).
 Tämän vuoksi kirjoitan tänään evankeliumin niin yksinkertaisena, kuin se vain voi olla, jotta sen voisi mahdollisimman moni ymmärtää.
 Tarina alkaa siitä, kun Jumala katseli maailmaa ja totesi, ettei ollut yhtään hyvää ihmistä, joka olisi ansainnut pääsyn Hänen luokseen kirkkauteen kuoltuaan. Ihmiset uhrasivat eläimiä syntiensä sovitukseksi, mutta syntiä oli paljon. Miksi ihmeessä muuten eläimet joutuivat ihmisten syntien edestä uhratuiksi alunperinkään...? Jumalalla varmaan on siihen jokin looginen selitys.. No, kuitenkin, Jumala siis katseli maailmaa ja sen ihmisiä, jotka olivat kaikki pahoja. Ne, jotka eivät tehneet näkyvästi pahaa, ajattelivat kuitenkin pahoin.  Niinpä Hän laati suunnitelman. Hän päätti uhrata oman poikansa, Jeesuksen, ihmisten syntien edestä, niin ettei enää tarvittaisi eläinuhreja. Ehkäpä vähän laiskemmin uhranneet ihmiset sitten viitsisivät jo tehdä jotain syntiensä eteen. Ehkä he katuisivat, kun lähettäisi oman poikansa..?
 No, Jumala siis lähetti poikansa maahan. Jotta ihmiset uskoisivat pojassa olevan jotain ihmeellistä, Hän antoi poikansa syntyä neitsyestä. Merkiksi poikansa maan päälle tulosta Hän antoi suuren tähden syttyä taivaalle. Itämaan viisaat miehet näkivät tähden ja tiesivät Suuren Kuninkaan syntyneen ja lähtivät viemään hänelle lahjoja. Paimenet kedolla näkivät enkeleitä, jotka kertoivat ihmeen tapahtuneen, Suuren Vapahtajan syntyneen. Enkeli sanoi lapsen nukkuvan seimessä ( eläinten ruokintakaukalo) kapaloituna. Niin sitten paimenetkin lähtivät matkaan ja menivät kumartamaan vastasyntynyttä.
 Jeesukseksi ristitty pikkumies kasvoi puuseppä-isänsä opissa. 12-vuotiaaksi asti siis Jeesus eli täysin normaalia aikaistensa elämää. Hän oppi ihmisten tavoille ja oppi ymmärtämään ihmisten vajavaisuuksia Jumalaan nähden.  Kuitenkin ollessaan 12-vuotias, hän alkoikin opettaa vanhempia miehiä synagogassa. Hän sanoi olevansa isänsä talossa ja alkoi viettää yhä enemmän aikaa keskustellen pappien ja kirjanoppineiden kanssa.
 Ollessaan noin 30 vuotias, alkoi hän tehdä ihmeitä. Hän muutti veden viiniksi, paransi halvaantuneen ja sokean ja monta muuta. Hän ajoi riivaajia ulos ihmisistä. Ennen ei ollut moista nähty. Nämä olivat tunnustekoja, jotka hänen oli tehtävä osoittaakseen olevansa Jumala, eikä ihminen. Jotkut ihmiset kuitenkin pelkäsivät menettävänsä hyvän asemansa ihmisten keskuudessa ja alkoivat punoa juoniaan Jeesuksen pään menoksi. Se oli hyvin ikävää, mutta kuului kuitenkin Isän Jumalan suureen suunnitelmaan ihmiskunnan hyväksi.
 Jeesuksella oli 12 hyvää kaveria, joita kutsuttiin opetuslapsiksi. Heidän keskuudessaan oli yksi, Juudas Iskariot, joka ei ollutkaan aivan niin "ystävä", kuin esitti olevansa. Jumala oli kertonut Jeesukselle tämän etukäteen ja Jeesus tiesi, kuinka tulee käymään. Juudas sai papeilta 30 hopearahaa, kun kertoi paikan, missä Jeesus yöpyi opetuslasten kanssa. Sieltä he saivat napattua Jeesuksen kiinni niin, ettei kansa mennyt väliin. Tämä paikka oli öljymäki. Niin alkoi sitten Jeesuksen kärsimys ihmiskunnan puolesta.
 Hänet otettiin kiinni ja vietiin kuulusteluihin. Papit syyttivät häntä Jumalan pilkkaamisesta, sillä juutalainen laki kielsi pitämästä muita jumalia, kuin sen yhden ainoan, ja tämä Jeesus oli hyvänen aika itse väittänyt OLEVANSA Jumala!  Jeesus myönsi papeille olevansa Jumalan poika, kun he sitä kysyivät. Niinpä he veivät Jeesuksen Pilatuksen eteen ( hallitsija). Papit vaativat Jeesukselle kuolemantuomiota. Niin Juudas meni ja hirtti itsensä, yritettyään ensin palauttaa rahoja papeille. Hän oli kuvitellut pappien ruoskittavan Jeesuksen, ja päästävän sitten hänet menemään..
 Pilatus kuulusteli Jeesusta, muttei löytänyt mitään syytä hänestä, niin että olisi voinut asettaa häntä tuomiolle. Mutta sitten hän sai tietää Jeesuksen olevan kotoisin Galilean alueelta. Sen alueen hallinto kuului Herodekselle. Pilatus pesi kätensä hommasta ja lähetti koko porukan Herodeksen eteen.
 Herodes yritti monin sanoin kuulustella Jeesusta, mutta tämä ei virkannut hänelle mitään. Niin Herodes pilkkasi Jeesusta ja lähetti hänet sitten takaisin Pilatuksen eteen. Pilatus sitten lopulta luovutti Jeesuksen kansan itse tuomittavaksi ja sanoi, ettei ole tästä sitten missään vastuussa. Pilatus nimittäin olisi halunnut päästää Jeesuksen menemään. Kansa vaati ristiinnaulitsemista ja lopulta Pilatus antoi periksi. Jeesus ruoskittiin ja lähetettiin tuomiolle Golgata-nimiselle kukkulalle. Niin Jeesus ristiinnaulittiin ryövärien kanssa. Illalla Jeesus sitten kuoli. Hänen kuollessaan temppelin esirippu repesi kahtia ja taivas pimeni. Jumala teki vielä viimeiset tunnusteot ennenkuin ottaisi poikansa takaisin luokseen.
 Jeesus vietiin hautaan. Kolmantena päivänä kuolemastaan hän oli kuitenkin ottanut ja hävinnyt haudastaan. Hän oli noussut kuolleista. Jumala lähetti enkelin kertomaan siitä naisille, jotka olivat tulleet balsamoimaan ruumista, jota ei sitten tietenkään löytynytkään. Muutamina päivinä Jeesus sitten ilmestyi opetuslapsilleen. Lopulta hän nousi suuren väkijoukon katsellessa taivaaseen pilven päällä. Ihmisiä oli paikalla satoja.
 Ennen taivaaseen nousemistaan hän oli luvannut jäljellejääneille opetuslapsilleen lähettää heille auttajan taivaasta. Nykyään kutsumme helluntaiksi sitä päivää, jona PyhäHenki laskettiin opetuslasten päälle. He osasivat yhtäkkiä kertoa tarinaa Jeesuksesta monilla ihan heille oudoilla kielillä! Tämä oli taas yksi niistä tunnusmerkeistä, joita Jumala laittoi näyttääkseen, että kyse oli hänen pojastaan.
 Nykyään ihmisten ei sitten tarvitse enää uhrata eläimiä syntiensä soviukseksi, vaan voimassa on uusi liitto Jumalan kanssa. Hänen poikansa sovitti synnit ja meidän ei nyt siis tarvitse enää muuta, kuin uskoa Häneen ja tunnustaa Hänet Jumalan pojaksi. Näin voimme saada syntimme anteeksi ja päästä kerran Jumalan luo taivaaseen.
 Kaikki ihmiset eivät kuitenkaan pysty uskomaan tätä näin helpoksi tai pitävät itseään niin hyvinä, että pääsevät kuitenkin taivaaseen ilman mitään uhria. Jumalan luo tie vie nykyään kuitenkin vain ja ainoastaan Jeesuksen kautta. Näin Jumala sanoo sanassaan, jonka Hän on ihmisille antanut, eli siis Raamatussa.
 Tässä oli nyt tämä koko tarina yksinkertaisena, vaikkakin aika pitkänä... :)
No, yritin kyllä jättää niin paljon välistä, kuin uskalsin. Tällaisena se on Luukkaan evankeliumissa, joka on lempievankeliumini. Sieltä voi sitten itsekukin lukea leikkaamattoman version verineen kaikkineen. Luukkaan evankeliumi löytyy siis Uudesta Testamentista kolmantena kirjana.